On avaldatud arvamust, et selle bakteriga on nakatunud üle poole maailma rahvastikust.
Täpsemalt saab selle bakteri kohta lugeda siit ->
Helicobakter-infektsiooni ravi tavameetoditel võib erinevatel põhjustel ebaõnnestuda.
Üheks levinud teguriks peetakse bakteri põhjustatud antibiootikumiresistentsust.
!!!
Looduslike vahendite tarbimise korral ei ole täheldatud bakteri vastupidavuse väljakujunemist.
ERITI TÕHUS ON JÄRGMINE RAHVAMEDITSIINI RETSEPT:
KATUS-MÄGISIBUL (Sempervivum tectorum)
300 g katus-mägisibula (Sempervivum tectorum) lehti. Soovi korral 2 tl mett.
Peenestada lehed hakklihamasinas, köögikombainis või blenderis.
Segada juurde mesi, kui on soovi, maitsestamiseks.
Võtta seda segu hommikul 1 tl tühja kõhuga.
Hoida segu külmkapis.
Soovitav on võtta järjest ära kolm sellist segukogust ja teha siis laboratoorsed uuringud 6 kuu pärast. Tõenäoliselt ei leita siis enam ei baktereid ega sümptomeid.
Ja ei mingeid antibiootikume.
PS! Katus-mägisibul asvab meil kiviktaimlates. Saab ka aianditest.
PROBIOOTIKUMID
Kasutatakse ka Boulardii kapsleid, soolestiku limaskesta raviks.
S. boulardii parandab H. pylori vastase standardse kolmikravi taluvust, vähendades kõrvalmõjusid nagu kõhulahtisus, ülakõhu ebamugavustunne ja ravijärgne düspepsia.
Saccharomyces boulardii. S. boulardii –
see on ainuke kliinilise toimega pärm ja pärmipreparaat, mille probiootilist efektiivsust on tõestatud topelt-pime uuringutega.
Vaata ja loe täpsemalt siit – haerm.ee/sc-boulardii-milles-peitub-tema-tugevus
TEISI VÕIMALUSI…
On tuvastatud veel mitmete taimede anti-helikobakteri vastane toime:
- Kukesaba. Tehakse ekstrakt.
- Mustköömen. Kasutatakse mustköömne öli.
- Küüslauk. Küüslaugu mahl. Keskmise suurusega küüslauguküüne tarbimine iga päev võib olla piisav, et pärssida bakteri kasvu maos.
- Sibul
- Siplegapuu koor. Ravi eesmärgil võtta 6 kapslit(tabletti) päevas.
- Aloe vera. Mahl
- Jeeriku lauk (Allium hierochuntinum). Tehakse lehtedest ekstrakt. Seda taime saab meil aias kasvatada.
- Helkjas kadakkaer. Ekstrakt. Saab seemneid osta ja ise aias kasvatada.
- Pune. Ekstrakt.
- Teekummel. Ekstrakt.
- Kaneel. Ekstrakt.
- Kurkumiin. Kurkumi õli.
!!!
Toitumisel on oluline vähendada maohappesust, sest happeline keskkond sobib selle bakteri eluks ja tegevuseks, soodustades tema arengut.
Seetõttu toituda aluselise(ma)lt, juua aluselist vett. Juba aluselisem keskkond ise ei lase bakteril elada.
Uuringutes on tuvastatud, et ka järgmised taimed ning ained omavad bakteritsiidset toimet ja vähendavad põletikku:
- jood
- taruvaik
- piisav C-vitamiini tarbimine
- ženšenn
- roheline tee
- jõhvikad
- spargelkapsas
- aedsalvei
- punane pipar
- petersell
- muskaat
- lagritsajuur
- õunaäädikas /õunaäädika siider. Tarvitada 4-6 tl päevas veega koos.
- kuuseokkakali kuusekasvudest. Vähendab ka mao happesust.
Kogunud, toimetanud ja tõlkinud Ingrid Soosaar.
Allikad:
healthyfoodteam.com
et.wikipedia.org
lennukad
biore.ee
1 kommentaar
See on inimliku lolluse bakter!Ja ma loodan siiski kogu südamest,et üle poole maailma rahvastikust ei ole tänaseks veel sellega nakatunud.