Kastanipungadest tehtud vein ja kali. Rahvaravi

Hobukastani ravivatest omadustest räägiti juba vanadel aegadel legende. Arvati, et „kes joob kevadel kastanipungadest tehtud veini, see jääb igavesti nooreks.” See vein kuulub samuti nn nooruse eliksiiride hulka nagu paljud
LOE EDASI

Sapi peetumine – valu südames ja liigestes. Sibulaviin. Universaalne massaaž

Sapipõit nimetatakse kõhuõõne organite peaministriks. Sest kui sapp peetub ehk seiskub, siis kohe kannatavad maks, pankreas ja magu. See tähendab, et saavad häiritud seedimisprotsessid, elutähtsate ainete omandamine ning organismi detoksprotsessid.
LOE EDASI

Kuidas ja kellele võib imetaim Maca ohtlik olla. Kõrvaltoimed, millest ei räägita

Lõuna-Ameerikas kasvaval Maca taimel, Lepidium meyenii, on ka eestikeelne nimi – mugulkress. Juba kaua aega on levinud kuuldused, et Andide elanikud kasutasid seda taime tema eeldatava viljakust suurendava toime pärast.
LOE EDASI

Raua-, vase-, hõbeda- ja kullavesi rahvaravis. Kuidas teha ja kasutada

Iidsetest aegadest on näiteks Indias, Hiinas ja Egiptuses teatud, et teatud metallidel on ravijõud. Seda nii ehtena kandmisel kui ka lauanõudena kasutamisel. Oluline on kontakt kehaga. Hiinas kasutatakse tänapäevalgi metalle
LOE EDASI

Luu- ja liigesehaigused. 30 rahvaravi retsepti kuiva soolaga, ilma veeta

Soola kasutamine on rahvameditsiinis üks peamiseid liigeste ja lülisamba tervendamise meetodeid. Lihtsal tavalisel söögisoolal (NaCl) on kasulik mõju luudele ja kõhrele. See on võimeline leevendama kehas esinevat põletikku, eemaldama naha
LOE EDASI

Klorofüll – vägevaim asi taimedes

Klorofüll on unikaalne komponent, mis sisaldub ainult rohelistes taimedes. Püüdes energiat päikesevalgusest, loob klorofüll fotosünteesi käigus taime jaoks toitvat materjali. Klorofülli funktsionaalsed omadused on väga lähedased vere funktsioonile inimorganismis. Seetõttu
LOE EDASI

Kasemahl rahvaravis. Retsepte: kasemahla vein, šampanja, õlu, mõdu ja teised

Kasemahl on vana traditsiooniline jook nii Põhja- kui ka Ida-Euroopas. Varem oli see tähtis vitamiiniallikas, jook, mida anti varakevadel isegi kariloomadele. Vanadel eestlastel on olnud lausa ütlus: „Valge lehm, sada
LOE EDASI

Küpsetatud sibul. Rahvaravi

Teadagi on mugulsibul tervisele väga kasulik. Ta on seda ka toorelt, aga paljud ei salli tema maitset ja lõhna, pidades neid ebameeldivaks. Teades sibula kasulikest omadustest, eeldavad paljud, et tema
LOE EDASI