https://pixabay.com/illustrations/ai-generated-grapes-wine-red-wine-8172888/

Vein ei ole lihtne jook. See jook sisaldab tohutul hulgal kasulikke aineid. See on võimeline tervendama. Veini doseeritud tarbimine mõjub organismile soodsalt.

On olemas veiniteraapia ehk enoteraapia – terapeutiline keha mõjutamise meetod. Veiniteraapia aitab vältida paljude haiguste teket.

Punase veini imelisi omadusi on kasutatud juba iidsetest aegadest. Selle tõestuseks on nendest aastatest pärit säilinud kirjutised. Hippokrates tegi esimesena ettepaneku veiniga ravitsemiseks. Ta kirjeldas oma kirjutistes veini kasulikke omadusi, võrreldes jooki ema rinnapiima ja meega. Ka märkis Hippokrates, milliseid veine, millistes annustes ja milliste haiguste puhul tarbida. Kunagi nimetas Aristoteles kuiva punast veini Veenuse piimaks selle bioloogiliselt aktiivsete ainete sisalduse tõttu. Arstid määrasid ammustel aegadel punast veini väikestes kogustes, kõikide haiguste ennetamiseks. Siiski nad ei eksinud ja tänaseks on punase veini väärtus teaduslikult kinnitatud.

Esimest korda meditsiinis süstematiseeriti veiniteraapia andmed 17. sajandi lõpus. Meetod on populaarsust kogunud alates 19. sajandi lõpust. Teerajajad selles suunas olid Prantsusmaa elanikud, kus tänapäeval asuvad suurimad ja kuulsamad enoteraapiakeskused.

Mõistlikes kogustes võib see jook inimkeha tervendada ja noorendada. Veiniteraapia efektiivsus on kliiniliselt tõestatud. Teadlased on tõestanud, et klaasi kuivas punases veinis sisalduvad mikroelemendid pärsivad enneaegseid vanusega seotud muutusi ja hoiavad noorust.

Hispaanias ja Prantsusmaal peetakse veini erinevate patoloogiatega toimetuleku ametlikuks vahendiks. Hispaania teadlased on tõestanud, et kuiv punane vein on oma kasulike omaduste poolest parem kui mõned fermenteeritud piimatooted, näiteks keefir ja jogurt.

Tänapäeval nimetatakse veiniga ravi süsteemseks enoteraapiaks, kasutades iga haiguse ravis konkreetset veini. Või mitut tüüpi veine, segades neid teatud vahekorras.

Meedias on levitatud selliseid teadmisi punase veini headest mõjudest tervisele:

– et aitab kaalu langetada

– et kaitseb Alzheimeri eest

– et parandab südame lihasjõudu ja töövõimet

– et vähendab südamehaiguste ja insuldi riski

– et aitab ennetada põletikke ja kasvajaid

– et ravib vähki

– et pikendab eluiga

– et mõjutab nahka.

Kuid peale nende ülalloetletute on rahvaravis veel palju teisi võimalusi rohkemate terviseprobleemide korral.

Sest on selge, et ainult veinidega ei saa ravida kõiki haigusi. Seetõttu kasutatakse rahvameditsiinis sagedamini nendel põhinevaid retsepte. Veine segatakse ravimtaimede ja mesindussaadustega. Erinevaid rahvaravi retsepte on väga palju.

Veiniteraapiat ei kasutata mitte ainult ennetamiseks, vaid ka ravimeetodina ja ka taastusraviks.

Veiniteraapiat tuleb aga läbi viia targalt ja sellel on vastunäidustusi.

Allpool lähem tutvustus selle tervist parandava ja ennetava teraapia omadustega.

**

Täispikkuses näevad seda artiklit püsikliendi-paketi tellinud kasutajad.

Sarnased postitused

Kommentaarid puuduvad


Postita kommentaar